Mindful ontwerpenEen interieurontwerp die aansluit bij de bewoners, op gevoelsniveau en passend bij ieder zijn wensen. Voor een momentje voor jezelf of een rustgevende werkplek. Een moment om samen met het gezin een spelletje te doen of lekker lui een film te kijken. Ieder moment van de dag is anders, iedere dag is anders en zo ook iedere maand en ieder jaar. De seizoenen veranderen en ook jijzelf. Een interieur dat daarin meebeweegt en waarin kleur- en materiaalgebruik in dienst staan van die gevoelens en wensen. Dat is in mijn beleving ontwerpen vanuit een mindful gedachte. Die gedachte is altijd het uitgangspunt.

Kleur kies je niet omdat het simpelweg mooi staat of hip is, maar omdat het bij jouw persoonlijkheid past. Welk plekje in huis is straks echt van jou? En welke kleur hoort daar bij?  Van welke kleur krijg je rust en bij welke kleur word je juist actief? Ik maak gebruik van deze kleurenleer in mijn advies en in de workshop. Materialen kunnen glad en praktisch zijn op looproutes in de woning, maar juist warm en aaibaar op plekken van rust of comfort.

 

Nodig mij uit voor een huisbezoek met advies of volg bij mij op kantoor een workshop waarna je zelf aan de slag gaat!

Kijk bij het kopje Interieuradvies voor de mogelijkheden

In onderstaande tekeningen heb ik plattegronden ingetekend met een mindful gedachte. Zo ontstaan er diverse plekken in de inrichting die aansluiten bij de bewoners, hun gevoel op een bepaald moment en die meebewegen met de seizoenen en uren van de dag. Ik wil geen vaste statische indeling ontwerpen en alles richten op televisie en social media. Deze zoek je op als je eraan toe bent en zijn niet voortdurend in de inrichting aanwezig. Het is een keuze.

Klaveren Interieur - online interieuradvies, cursussen, tekencursus